Se nyhedsbrevet i browser
 
 

Påmindelse: Fristen for at søge om varmechecken nærmer sig – har din husstand fået søgt?

 
Hvis din husstand var berettiget, men pga. ikke-selvforskyldte registerfejl ikke fik udbetalt en varmecheck i 2022, kan husstanden søge om varmechecken i ansøgningsrunden. Det er muligt at søge frem til d. 10. maj.
 

En ekstra dag til at søge

Ansøgningsfristen nærmer sig – men din husstand har nu lidt længere tid til at få sendt ansøgningen til varmechecken. Vi har nemlig forlænget ansøgningsrunden med 24 timer.
 

Den nye frist er d. 10. maj 2023 kl. 23.59

Vi har rykket fristen da der har været et kortvarigt nedbrud på ansøgningsportalen i ansøgningsperioden.
 
Når du søger digitalt via ansøgningsportalen, modtager du en kvittering via digital post – når du har modtaget denne kvittering, er din ansøgning modtaget og registreret.
 
Hvis du allerede har indsendt en ansøgning og modtaget en kvittering, skal du ikke gøre mere.
 
Ansøgningsrunden lukker den 10. maj, men sagsbehandlingen fortsætter. Du vil blive kontaktet, når der er nyt i din sag, eller hvis vi har brug for flere oplysninger til behandling af din ansøgning.
 

Digital fritaget?

Husk, at vi skal have modtaget din ansøgning senest d. 10. maj. Hvis du er fritaget fra Digital Post, så vær opmærksom på, at det ikke er sikkert, at din ansøgning kan nå frem med posten inden for en uge.
 
Hvis du ikke har sendt din ansøgning endnu, anbefaler vi derfor, at du sender din ansøgning via mail senest d. 10. maj – så er du nemlig sikker på, at ansøgningen er modtaget inden fristens udløb.
 
Send din ansøgning til varmecheck@ens.dk
Du kan finde ansøgningsblanketten på https://varmecheck.dk/blanketter 
 

Kan jeg få en varmecheck?

 
Din husstand skal opfylde en række kriterier for at kunne få udbetalt varmechecken.
 
Se videoen her for at finde ud af, om din husstand opfylder betingelserne for at modtage en varmecheck:
 
Du kan også læse mere om betingelserne, og hvordan du søger om varmechecken på varmecheck.dk.

Hvornår får jeg varmechecken?

 
Alle husstande, der søger inden fristen og kan dokumentere, at husstanden lever op til varmecheckens betingelser, får udbetalt en varmecheck. Der er således ikke tale om et først-til-mølle-princip.
 
Varmechecken bliver udbetalt via NemKonto til den ældste i husstanden. Første udbetaling forventes at være i slutningen af maj og herefter løbende over de næste måneder. Sagsbehandlingstiden vil afhænge af den samlede mængde ansøgninger, som Energistyrelsen modtager.
 

Fire tips til din ansøgning

 

Vil du vide mere om varmechecken?

Læs mere om varmechecken og dine muligheder for at søge her:
 
VARMECHECK.dk