Kan du ikke afspille videoerne?
Se nyhedsbrevet i browser
 
 

Sidste frist for at søge om varmechecken er d. 9. maj

 
Varmecheckens supplerende ansøgningsrunde åbnede d. 14. marts – og vi er dermed over halvvejs igennem ansøgningsperioden. Fristen for at indsende en ansøgning er nemlig d. 9. maj.
 
Mere end 26.000 husstande har søgt om at få udbetalt en varmecheck i den supplerende ansøgningsrunde. Hvis din husstand var berettiget, men pga. ikke-selvforskyldte registerfejl ikke fik udbetalt en varmecheck i 2022, kan husstanden søge om varmechecken i ansøgningsrunden, der er åben frem til d. 9. maj 2023 kl. 23.59.
 
Husk, at det er den bolig, som du var registreret på 1. januar 2022, som du kan søge om varmecheck til.
 
Når du søger digitalt via ansøgningsportalen modtager du en kvittering via digital post – når du har modtaget denne kvittering er din ansøgning modtaget og registreret. Hvis du allerede har indsendt en ansøgning og modtaget en kvittering skal du ikke gøre mere. Du vil blive kontaktet, når der er nyt i din sag.
 

Kan jeg få en varmecheck?

 
Din husstand skal opfylde en række kriterier for at kunne få udbetalt varmechecken.
 
Se videoen her for at finde ud af, om din husstand opfylder betingelserne for at modtage en varmecheck:
 
Du kan også læse mere om betingelserne og hvordan du søger om varmechecken på varmecheck.dk.

Lejer i et boligselskab

 
Hvis du bor til leje i et boligselskab, som har benyttet sig af muligheden for at indsende erklæringen vedr. ændring af husstandens varmekilde, vil materialet udgøre den dokumentation, som du skal anvende på ansøgningsportalen for at kunne søge om en varmecheck.
 
Det betyder, at ansøgningsprocessen for lejere i disse boligselskaber er forenklet, da lejer blot skal søge ved at logge på ansøgningsportalen, se at ansøgningen er fuldt dokumenteret og derefter godkende og sende ansøgningen.
 
Læs mere om ansøgningsprocessen for lejere i boligselskaber her: varmecheck.dk/boligselskaber.

Hvornår får jeg varmechecken?

 
Alle husstande, der søger inden for de otte uger og kan dokumentere, at husstanden lever op til varmecheckens betingelser, får udbetalt en varmecheck. Der er således ikke tale om et først-til-mølle-princip.
 
Varmechecken bliver udbetalt via NemKonto til den ældste i husstanden. Første udbetaling forventes at være i maj og herefter løbende. Sagsbehandlingstiden vil afhænge af den samlede mængde ansøgninger, som Energistyrelsen modtager.
 

Vil du vide mere om varmechecken?

 
Læs mere om varmechecken og dine muligheder for at søge her:
 
VARMECHECK.dk