Se nyhedsbrevet i browser
 
 

Nu kan du søge om en varmecheck i den supplerende ansøgningsrunde

 
Varmecheckens supplerende ansøgningsrunde er åben i de næste otte uger frem til 9. maj 2022.
 
For at få udbetalt en varmecheck i den supplerende ansøgningsrunde, skal du kunne dokumentere, at din husstand lever op til betingelserne i loven.
 

Kan jeg få en varmecheck?

 
Din husstand skal opfylde en række kriterier for at kunne få udbetalt varmechecken.
 
Se videoen her for at finde ud af, om din husstand opfylder betingelserne for at modtage en varmecheck:
 
Hvis der ikke automatisk kunne indhentes oplysninger om din husstand, eller hvis der er fejl i oplysningerne, skal du selv kunne dokumentere at du opfylder varmecheckens kriterier:
  • Husstanden har ikke fået udbetalt en varmecheck i 2022. Husstanden omfatter de personer, som var registreret i Det Centrale Personregister (CPR) pr. 1. januar 2022 (baseret på udtræk fra CPR pr. 1. april 2022).
  • Din husstands samlede indkomst i 2020 må ikke overstige 650.000 kr.  (706.000 kr. før arbejdsmarkedsbidrag). Oplysningerne er baseret på udtræk fra skat pr. 1. april 2022 for årsopgørelse 2020.
  • Din bolig skal pr. 1. januar 2022 være registreret i BBR med en af disse varmekilder:
    • Naturgas.
    • Fjernvarme fra bestemte fjernvarmenet med høj gas- og/eller elandel.
    • Elektricitet (det kan eksempelvis være varmepumper som primær varmekilde) med et elforbrug på over 1.500 kWh i december 2021.
    • Fjernvarme/blokvarme, hvor den primære opvarmningsform i december 2021 var gas/fjernvarme fra et af de udvalgte fjernvarmenet eller elektricitet med et elforbrug på over 1.500 kWh i december 2021.
Alternativt skal der dokumenteres en fejlregistrering af BBR-varmekilde pr. 1. januar 2022, som ikke kan henføres til husstanden selv.
 

Hvordan søger man?

 
I ansøgningsportalen kan du se din husstands data, som er indhentet fra skat, BBR og CPR. Hvis du er uenig i data fra skat og BBR, skal du kunne dokumentere andre data ved at uploade dokumentation.
 
For enkelte husstande har der ikke kunne indhentes data for varmekilden. De manglende data kan uploades i ansøgningsportalen.
 
Det er afgørende, hvordan data var på de bestemte skæringstidspunkter.
 
Se videoerne her, om hvordan du kan forberede din ansøgning: 
Ejer
Lejer
Boligselskab
 
Personer, som er fritaget digital kommunikation, kan søge via en blanket der findes på varmecheck.dk. Alternativt kan man rette henvendelse til sit lokale borgercenter og spørge om hjælp eller ringe til varmecheckens telefonsupport. Det samme gør sig gældende, hvis man søger på vegne af andre.
 

Søg inden 9. maj

 
Alle husstande, der søger inden for de otte uger og kan dokumentere, at husstanden lever op til varmecheckens betingelser, får udbetalt en varmecheck. Der er således ikke tale om et først-til-mølle-princip.
 
Det forventes, at den første udbetaling sker i april og herefter løbende. Sagsbehandlingstiden vil dog afhænge af den samlede mængde ansøgninger, som Energistyrelsen modtager.
 
Gå til ansøgningsportalen
 

Vil du vide mere om varmechecken?

 
Læs mere om varmechecken og dine muligheder for at søge her:
 
VARMECHECK.dk